У Бутуровић Пољу граде колективни прихватни центар

Танјуг
У Бутуровић Пољу граде колективни прихватни центар

САРАЈЕВО - Градски штаб цивилне заштите Коњица наставља са збрињавањем угроженог становништва након поплава које су погодиле ово подручје прије двије седмице, а гради се колективни прихватни центар са 20 стамбених јединица у Бутуровић Пољу, за најугроженије категорије становништва.

-На терену константно раде три стручне комисије које врше процјену штетр. Ангажовани су сви расположиви ресурси у акцијама заштите и спашавања и константно се ради на успостави путних комуникација у подручјима Града Коњица које је задесила природна несрећа – саопштено је из Федералне управе цивилне заштите (ФУЦЗ).

Грађевинска механизација константно је ангажована на већини мјеста погођеним поплавама на овом подручју.

На подручју Бутуровић Поља ради се на чишћењу улица и стамбених објеката. Снабдијевање електричном енергијом успостављено је у свим насељеним мјестима изузев једног дела Доње Јабланице.

Радници Комуналног предузећа и БХ Телекома врше поправке водоводне и телефонске мреже.

Спасилачки тимови су, уз помоћ волонтера и грађевинских машина, током дана наставили рад и на рашчишћавању рушевина у Доњој Јабланици.  

Влада кантона СБК/КСБ донијела је јуче одлуку о престанку стања несреће узроковане обилним падавинама на подручју кантона. Истом одлуком, Влада је задужила руководиоце органа управе и управних организација Средњобосанског кантона, да у оквиру своје редовне активности, обављају и додатне послове који се односе на отклањање посљедица насталих дјеловањем несреће у наредних 90 дана.  

Према извјештајима из поплављених општина, стање на терену се полако нормализује и углавном се ради на рашчишћавању и санирању штете на подручјима општина Кисељак, Фојница и Крешево, пренијела је агенција Анадолија.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана