У Бриселу колутају очима на ситуацију у Хрватској, због Милановића

Танјуг
Foto: Спутник

БРИСЕЛ/ЗАГРЕБ - Хрватски премијер Андреј Пленковић, који борави у Бриселу, гдје учествује на првом глобалном самиту о неуклеарној енергији и Европском савјету, изјавио је данас да се у европским политичарим круговима прате актуелни догађаји у Хрватској у вези са парламентарним изборима и сви, каже, колутају очима будући да им је јасно да је ријеч о кршењу закона и Устава.

На питање како европски политички кругови реагују на актуелну ситуацију у Хрватској, Пленковић каже да нема ништа посебно, али да људе прате и чуде се.
    
"Људи прате, чуд се и колутају очима, сви нормални људи. Јако добро све прате, свесни су да је реч о кршењу закона, Устава и да је то понашање изван свих оквира. Снажна је подршка свих мојих колега и сви желе победу ХДЗ-а, која је партнер њиховим странкама", рекао је Пленковић.
    
За Милановића је рекао да је "надасве духовит човек", што је, како је рекао, општепознато,
     
"За разлику од њега који тумара Хрватском као мува без главе и бави се остацима пропалога СДП-а, ми за Хрватску радимо озбиљне ствари. За разлику од његовог мандата, где је Хрватска била у рецесији, због њега. Верујем да су хрватски људи озбиљни и разумни па ће знати да препознају кко им нуди сигурност. Фабриковање кризе може креирати само онај који има лични страх. Очито је тај страх због промена на челу ДОРХ-а. Имамо посла с човеком који има проблема, а ти проблеми су слојевити", навео је Пленковић, пренели су хрватски медији.
    
За Пленковића је Милановић потпуно небитан и на маргини свих важних политичких процеса и за Хрватску и за Европу, поручивши да шеф државе нуди једино хаос, неред и циркус.
    
Уверен је да су грађани довољно одговорни и разумни и да знају коме ће поклонити повјерење.
    
На питање да ли га је слоган лијеве коалиције "Реке правде", Пленковић каже да могу ићи под којим год слоганом хоће и додао да је "то је једно главињање".
    
"Побегли су им и ИДС и Фокус, и још неке странке. Остали су с њима само ови који сами не могу прећи праг. Дакле, екипа која иде с њима на изборе да се укрца на њихова плећа и покуша бити у идућих неколико година поново у опозицији", навео је.
    
Напоменуо је да ће он бити у Бриселу и на наредном Европском савету и на још низу сједница Савјета, а Милановић ће, каже, бити потпуно небитан, на маргини свих важних политичких процеса и за Хрватску и за Европу.
    
Додаје да је ријеч о човјеку који Хрватску води у руски камп, изолационизам и који је починио велику спољнополитичку штету. Његов биланс у спољној политици је нула, навео је Пленковић

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана