У БиХ откривен један од највећих организатора међународног ланца кријумчарења људи

Анадолија
Foto: Илустрација

САРАЈЕВО - Служба за послове са странцима БиХ саопштила је да је у Сарајеву пронађен С.А.С.С држављанин Ирака, један од највећих организатора међународног ланца кријумчарења људима на западно-балканској рути.

-Инспектори Службе за послове са странцима су у спречавању и откривању нерегуларних миграција предузели све неопходне оперативне мјере и радње у циљу проналаска лица, који је проглашен пријетњом по безбједност БиХ и за којег се располагало информацијама од стране међународних безбједоносних органа да је један од највећих организатора међународног ланца кријумчарења људима на западно-балканској рути - наводи се у саопштењу.

Додаје се да је с тим у вези на подручју Сарајева, правовременом и координисаном акцијом од стране инспектора за странце, извршен проналазак С.А.С.С.

-Према истом је изречена мјера протјеривања из БиХ и стављања под надзор у Имиграциони центар, како би се створили сви неопходни услови за његово удаљење из БиХ - саопштено је из Службе.

Додају да ће и у наредном периоду у сарадњи са другим надлежним, како домаћим, тако и међународним безбједоносним органима, предузимати овакве и сличне активности, које имају за приоритетни циљ откривање и спречавање нерегуларних миграција, те самим тим давање доприноса заштити укупне безбједности грађана на подручју БиХ.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана