У БиХ блокирано преко сто хиљада рачуна фирми

Г.С.
У БиХ блокирано преко сто хиљада рачуна фирми

САРАЈЕВО - Централна банка Босне и Херцеговине (ЦББиХ) објавила је ажурирани попис блокираних рачуна фирми у БиХ. У новом извјештају о блокираним рачунима у Јединственом регистру рачуна ЦББиХ наведено је да су у БиХ почетком аугуста била блокирана 102.796 рачуна фирми те да 56.142 фирми има блокиран бар један рачун.

Укупан број блокирани рачуна фирми у односу на мјесец раније увећан је за 52, а број фирми које имају блокиран бар један рачун смањен је за осам.

У новом извјештају, који садржи 4.138 страница ( као и претходни извјештај), побројане су фирме из свих сфера друштвеног живота, од привредних предузећа, продавница, фризерских салона, бензинских пумпи, апотека, ординација, кафића и ресторана, до разних агенција, задруга, фирми. На овом попису се налазе и рудници, мјесне заједнице, опћине, спортски савези.

У првом извјештају Централне банке БиХ, објављеном почетком новембра 2012. године, број блокираних рачуна фирми у БиХ износио је 58.038, док су 35.694 фирме имале бар један блокиран банкарски рачун.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана