У БиХ блокирана 100.792 рачуна пословних субјеката

Avaz
Foto: Arhiva

У новом извјештају, који садржи 4.048 страница , побројани су пословни субјекти из свих сфера друштвеног живота

Централна банка Босне и Херцеговине (ЦББиХ) објавила је ажурирани попис блокираних рачуна пословних субјеката у БиХ. У новом извјештају о блокираним рачунима у Јединственом регистру рачуна ЦББиХ наведено је да је у БиХ крајем априла било блокирано 100.792 рачуна пословних субјеката те да 54.762 фирме имају блокиран бар један рачун.

У односу на претходни мјесечни извјештај (крај марта), број блокираних рачуна пословних субјеката смањен је за 28, а број фирми које имају бар један блокиран рачун повећан је за 81.

У новом извјештају, који садржи 4.048 страница, побројани су пословни субјекти из свих сфера друштвеног живота, од привредних предузећа, продавница, фризерских салона, бензинских пумпи, апотека, ординација, кафића и ресторана, до разних агенција, задруга, фирми. На овом попису се налазе и рудници, мјесне заједнице, општине, спортски савези.

У првом извјештају Централне банке БиХ, објављеном почетком новембра 2012. године, број блокираних рачуна пословних субјеката у БиХ износио је 58.038, док су 35.694 фирме имале бар један блокиран банкарски рачун.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана