У Бечу потписан споразум о сарадњи са бањалучким Одбором за помоћ Србима на КиМ

Срна
Foto: Срна

БАЊАЛУКА- Шеф Представништва Републике Српске у Аустрији Младен Филиповић и предсједник бањалучког Одбора за помоћ Србима на Косову и Метохији Милорад Арлов потписали су данас у Бечу споразум о сарадњи с циљем пружања подршке активностима Одбора, те унапређења сарадње са српским клубовима и удружењима у Аустрији.

Филиповић је рекао да се на овај начин шаље порука да заједница у Аустрији подржава српски народ на Космету.

"Одбор за помоћ из Републике Српске веома посвећено ради на пружању подршке Србима на Косову и Метохији, а потписивањем споразума настојаћемо да организовано пружимо подршку њиховим активностима и пројектима", истакао је Филиповић.

Као хуманитарна организација, Одбор за помоћ Србима на Косову и Метохији већ 15 година организује хуманитарне акције за помоћ српском народу на Космету.

Арлов је рекао да Одбор захваљује Представништву Српске у Аустрији за подршку и изразио увјерење да ће овим споразумом заједнички бити реализовани бројни пројекти којима ће се помоћи српској заједници на Косову и Метохији, нарочито младима и дјеци са потешкоћама у развоју.

Арлов ће данас у Бечу разговарати и са представницима српских удружења у Аустрији, а представници Одбора присуствоваће и пријему поводом 28. фебруара, дана проглашења првог Устава Републике Српске, који организује Представништво Републике Српске у Аустрији. 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана