У Бањалуци развијена застава дуга 100 метара (ВИДЕО)

Срна
У Бањалуци развијена застава дуга 100 метара (ВИДЕО)

БАЊАЛУКА- Чланови Градског одбора СНСД-а Бањалука данас су носили заставу Републике Српске дугу 100 метара од сједишта одбора до Палате Републике, чиме су симболично обиљежили Дан српског јединства, слободе и националне заставе.

Предсједник Градског одбора СНСД-а Владо Ђајић изјавио је да овај одбор сваке године са поносом организује манифестацију тробојке.

-Желимо да покажемо да нам треба јединство Србије и Српске на првом мјесту и свих Срба гдје год они живјели, а истовремено јединство свих нас овдје у Републици Српској - рекао је Ђајић новинарима.

Он је истакао да ће дати све од себе да се постигне јединство све иједног становника Српске, да се сви окупе око предсједника Српске Милорада Додика и републичких институција, како би се стало у одбрану Српске која је у овом тренутку угроженија, можда више него у вријеме рата.

-Поносан сам на данашњи одзив грађана и на достојанствен начин на који смо све ово презентовали и што у нашој Бањалуци представљамо мир, уважавање, рад, напредак и одбрану Републике Српске - поручио је Ђајић.

Владе Републике Српске и Србије одлучиле су да Дан српског јединства, слободе и националне заставе заједнички празнују 15. септембра.

Овај празник је установљен 2020. године као дан сјећања на Пробој солунског фронта у Првом свјетском рату.

Владе Републике Српске и Србије одлучиле су да Дан српског јединства, слободе и националне заставе заједнички празнују 15. септембра.

Празник је установљен 2020. године, у знак сјећања на дан пробоја Солунског фронта у Првом свјетском рату.

Централна свечаност поводом Дана српског јединства, слободе и националне заставе биће одржана вечерас у Нишу у присуству предсједника Републике Српске и Србије Милорада Додика и Александра Вучића, српског члана Предсједништва БиХ Жељке Цвијановић, премијера Српске Раована Вишковића и осталих званичника Српске и Србије.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана