У Бањалуци неформални састанак министарског савјета Енергетске заједнице

ГС
У Бањалуци неформални састанак министарског савјета Енергетске заједнице

БАЊАЛУКА - Неформални састанак министарског савјета Енергетске заједнице почео је данас у Бањалуци под предсједавањем замјеника предсједавајуће Савјета министара Сташе Кошарца и замјеника генералног директора Генералног директората Европске комисије за енергију Мехтид Версдерфер.

Састанку присуствују директор Секретаријата Енергетске заједнице Артур Лорковски, министар енергетике и рударства Републике Српске Петар Ђокић, министар енергетике, рударства и индустрије ФБиХ Ведран Лакић, те представници земаља чланица Енергетске заједнице - Србије, Црне Горе, Сјеверне Македоније, Албаније, Грузије, Молдавије, Украјине и самопроглашеног Косова.

На састанку ће бити разговарано о актуелним темама у енергетском сектору, попут тржиша електричне енергије, припремама за предстојећу зиму са освртом на безбједност снабдијевања, увођењу ЕТС и ЦБАМ.

Састанак министарског савјета Енергетске заједнице се одржава у Бањалуци и Република Српска је први пут домаћин оваквог скупа, будући да је БиХ у децембру прошле године преузела предсједавање Енергетском заједницом.

Енергетика је стратешки важан сектор у Српској и ФБиХ, а задатак институција на нивоу БиХ је да, у складу са уставним надлежностима, пруже максималну подршку ентитетским структурама у даљем равоју и унапређењу енергетског сектора.
 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана