Тузланска полиција ухапсила криминалца за којим је трагало пет МУП-ова у Федерацији БиХ

Г.С.
Тузланска полиција ухапсила криминалца за којим је трагало пет МУП-ова у Федерацији БиХ

ТУЗЛА - Припадници Управе полиције Министарства унутрашњих послова Тузланског кантона ухапсили су Санела Арсланија за којим су трагала још четири министарства унутрашњих послова у Федерацији БиХ, сазнаје klix.ba.

Санел Арслани криминална је особа која је полицијским службеницима од раније добро позната, углавном по крађи аутомобила.

Управо због овакве врсте кривичних дјела, али и оних која се односе на друге имовинске деликте, за њиме је дужи временски период трагало чак пет министарстава унутрашњих послова у Федерацији БиХ, а полиција је позивала и грађане да им помогну са информацијама о његовом кретају.

Према незваничним информацијама којима располаже klix.ba, Арслани се дужи временски пеирод вјешто крио од полиције, располагао је са неколико врста кривотворених идентификационих докумената, а у бјекству се није либио од почињења нових кривичних дјела.

Иако су га бројни видео надзори евидентирали, полиција му је тешко улазила у траг, до данас када је ухапшен. Како klix.ba сазнаје, Арслани је ухапшен данас на подручју Лукавца, у акцији коју су извели припадници Управе полиције Министарства унутрашњих послова ТК.

Како су званично навели из Управе полиције МУП-а ТК, Арслани, који је рођен 1977. године у Келну, а држављанин је БиХ, данас је ухапшен у координираној акцији на ширем подручју Лукавца, након вишемјесечног оперативног рада и поступања по раније расписаним оперативним потрагама.

"Арслани је ухапшен због постојања основа сумње да је на подручју Тузланског кантона и других кантона Федерације Босне и Херцеговине, починио више тешких кривичних дјела прописаних Кривичним законом ФБиХ", навели су из Управе полиције МУП-а ТК.

Како су додали, у претходном периоду због почињених више кривичних дјела крађа те тешка крађа, које су почињене на подручју Тузланског кантона, Управа полиције МУП-а ТК расписала је двије оперативне потраге за Арсланијем, док су четири кантонална министарства унутрашњих послова с подручја Федерације БиХ такођер расписала потраге за њим због почињења више кривичних дјела из области имовинских деликата.

"Санел Арслани је приведен у службене просторије Управе полиције МУП-а ТК ради криминалистичке обраде, након чега ће у складу са одредбама Закона о кривичном поступку ФБиХ, уз извјештај бити предат Кантоналном тужилаштву на надлежност и даље поступање", прецизирали су из Управе полиције МУП-а ТК.

Иначе, Арслани је због крађе аутомобила у Тузли био ухапшен 2013. године, када је завршио у притвору.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана