Тужилаштву БиХ сумњива Мектићева куповина стана у Бањалуци

ГС
Foto: Агенције

САРАЈЕВО- Тужилаштво БиХ затражило је од надлежних партнерских институција и агенција у БиХ спровођење додатне финансијске истраге о имовини осумњичених у предмету Бојан Цвијетић и други.

Ријеч је о предмету организованог криминала повезаног са кријумчарењем опојних дрога и прањем новца, а додатна финансијска истрага је наређена како би се евидентирала и блокирала цјелокупна имовина осумњичених, укључујући и имовину која је укњижена на осумњичене након изречених судских мјера забране располагања те имовине која се евентуално фиктивно води на другим лицима, као и све сумњиве трансакције.

У оквиру провјера биће истражена и недавна купопродаја некретнине првоосумњиченог у овом предмету на подручју Бањалуке, преноси Уна. Стан је повољно пазарио од Бојана Цвијетића, осумњиченог за трговину наркотицима.

Након окончане финансијске истраге, Тужилаштво ће у судском поступку тражити одузимање незаконите имовинске користи и имовине за коју се утврди да је стечена почињењем кривичних дјела, саопштено је из Тужилаштва БиХ.

Подсјећамо, ријеч је о стану у центру Бањалуке који је за мање од 1.500 КМ по квадрату купио посланик у Представничком дому Парламентарне скупштине БиХ, Драган Мектић, а којем је Цвијетић био један од савјетника док је обављао функцију министра безбједности у Савјету министара БиХ.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана