Тужилаштво затражило изузимање индекса Себије Изетбеговић

ГС
Себија Изетбеговић
Foto: Анадолија | Себија Изетбеговић

САРАЈЕВО - Тужилаштво Кантона Сарајево издало је наредбу Министарству унутрашњих послова кантона Сарајево да изузме индекс од Себије Изетбеговић који је издат у Загребу, потврђено је из Тужилаштва КС, преноси Una World.

Подсјетимо, чланови Сената УНСА-е у Сарајеву су средином јануара 2023. одлучили како ће посебна комисија истражити вјеродостојност академског звања Себије Изетбеговић, садашње директорице сарајевског Клиничког центра. Директорица КЦУС-а суочена је с оптужбама да је кривотворила податке о завршеном послиједипломском студију у Загребу.

На конференцији за новинаре, у јануару је ректор Рифет Шкријељ потврдио како нема документације којом би Изетбеговић потврдила да је на постдипломском студију Медицинског факултета у Загребу, који је водио Асим Курјак, положила испите који су били предуслов да касније у Сарајеву стекне звање магистра наука, а потом и да на тој основи докторира.

Шкријељ је казао да није циљ развлачити процедуре. Он је појаснио да је тема осјетљива и да је потребно испоштовати све процедуре. Разлог је тај што УНСА не жели да се одлука, каква год била, може оборити на основу процедуралних грешака.

Шкријељ је нагласио да УНСА жели урадити све по закону и да каква год одлука буде, она буде правно утемељена и необорива.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана