Тужилаштво води двије истраге против Золака, али може да конкурише за директора „Водовода“

ГС
Тужилаштво води двије истраге против Золака, али може да конкурише за директора „Водовода“

Тужилаштво БиХ води двије истраге којима је обухваћен актуелни вршилац дужности директора бањалучког „Водовода“ Александар Золак и то у једном предмету као осумњичени, а у једном као пријављена особа.

Золак је био дугогодишњи директор Агенције за лијекове и медицинска средства БиХ, а однедавно се налази на челу бањалучког „Водовода“.

Предмети који се налазе у тужилаштву односе се на период док је био директор Агенције.

–На Золака се односе два предмета. Један повезан са набавком одређених материјала, а други је повезан са листом одобрених лијекова – рекли су за Капитал у Тужилаштву БиХ.

Подсјетимо, Золак је прије десетак дана именован за в.д. директора бањалучког „Водовода“, а прије неколико дана расписан је конкурс за директора овог предузећа.

Условима конкурса предвиђено је да конкурисати могу бити сви високообразовани кандидати. Тиме је и Золаку, који је гинеколог, остављена могућност да конкурише.

Предвиђено је и да се на конкурс могу пријавити кандидати „ако се против њих не води кривични поступак“.

Међутим, адвокати појашњавају да статус осумњиченог Золаку није препрека за кандидатуру за директора јер против њега није подигнута оптужница.

Золак: Немам папир да сам осумњичен

Золак каже да нема информацију да се воде ови предмети у Тужилаштву, а поготово не да је осумњичен.

–Не можете бити осумњичени без папира, а ја папир немам. Једини мој додир са Тужилаштвом БиХ је била истрага око респиратора када сам био осумњичен, али више нисам. У предмету респиратори је истрага обустављена што се мене тиче, а настављена је за друге актере тог предмета – изјавио је он.

Након што је новинарка портала Цаптал Золака упознала о каквим конкретно предметима у Тужилаштву се ради, он је и даље остао при тврдњи да не може бити осумњичен ако није добио папир.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана