Тужилаштво тражи притвор за Скаку

ГС
Тужилаштво тражи притвор за Скаку

САРАЈЕВО - Поступајући тужилац Тужилаштва Кантона Сарајево предложио је Општинском суду у Сарајеву одређивање једномјесечног притвора амбасадору БиХ у Катару и бившем градоначелнику Сарајева Абдулаху Скаки, речено је за “Независне новине” у овом тужилаштву

-Притвор му је предложен због опасности од бјекства, потом због опасности да би осумњичени боравком на слободи могао утицати на свједоке, прикрити доказе и због опасности од понављања кривичног дјела - навели су из Тужилаштва.

Скаку који је у уторак ухапшен, Тужилаштво терети за низ незаконитости у вријеме док је био на челу Сарајева.

-Тужилаштво Скаку терети га за незаконито запошљавање четири савјетника и незаконито трошење новца из буџета града. Терети се за давање дара у вези с избором предсједавајућег Градског вијећа, а све како Богић Богићевић не би могао бити изабран за градоначелника Сарајева, односно како би себи издејствовао други мандат на тој позицији - навели су из Кантоналног тужилаштва КС.

Сумњичи се и да је грант средства давао њему блиским невладиним организацијама у којима су били ангажовани чланови његове породице.

-Терети се и за кривотворење финансијских извјештаја у којима није приказивао донације које је град добио. Под истрагом је и због незаконитог одобравања средстава Града Сарајева за изградњу расвјете у викенд насељу Рајски До у опшини Трново (Република Српска), гдје се налази и његова викендица те због кривотворења документације везане за довођење пројекта болида Формуле Е - појаснили су из Тужилаштва.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана