Тужилаштво се жалило на пресуду Блажићевим рођацима

Танјуг
Тужилаштво се жалило на пресуду Блажићевим рођацима

КРАГУЈЕВАЦ - Више јавно тужилаштву у Крагујевцу уложило је жалбу на пресуду којом је Горан Гавриловић, ујак оптуженог за деветоструко убиство Уроша Блажића, ослобођен од оптужбе за недозвољену производњу, држање, ношење и промет оружја и експлозивних материја, а његов син Борис Гавриловић (20) осуђен за ово кривично дјело на казну затвора годину и по дана.

Тужилаштво се жалило на цјелокупну пресуду, док је бранилац Бориса Гавриловића изјавио жалбу на дио пресуде којом је он осуђен, речено је Танјугу у Вишем суду у Крагујевцу.

По истеку рока од осам дана, који странке имају за достављање одговора на жалбу, предмет ће бити упућен у Апелациони суд у Крагујевцу ради доношења одлуке по жалбама.

Виши суд у Крагујевцу првостепено је 19. јуна ослободио Горана Гавриловића, а осудио Бориса Гавриловића и у казну затвора му је урачунато вријеме које је провео у притвору.

Након изрицања пресуде адвокат Гавриловића, Бранко Матовић је најавио подношење жалбе на пресуду Борису Гавриловићу и додао да ће тражити укидање изречене казне брату од ујака Уроша Блажића.

Након убиства девет и рањавања 12 мјештана Дубоне и Малог Орашја, Блажић је побјегао и сакрио се у једном од објеката домаћинства својих рођака Гавриловића у селу Вињиште код Крагујевца, гдје је и ухапшен у раним јутарњим сатима 5. маја прошле године.

Приликом претреса њиховог домаћинства, полиција је пронашла већу количину оружја, муниције и минско-експлозивних средстава. Суђење Урошу Блажићу је из безбједносно-техничких услова премјештено из Вишег суда у Смедереву у Специјални суд у Београду, а његовим рођацима из села Вињишта се због мјесне надлежности судило се у Вишем суду у Крагујевцу.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана