Тужилаштво oдбацило пријаву опозиције против Додика

ГС
Тужилаштво oдбацило пријаву опозиције против Додика

САРАЈЕВО – Тужилаштво БиХ неће покренути истрагу поводом кривичне пријаве коју су овој правосудној институцији поднијели СДС, ПДП, Листа за правду и ред и Народни фронт, против Милорада Додика и других.

Они су тражили да правосуђе испита изборне преваре на општим изборима који су одржани 2022. године.

У обавјештењу, које је из Тужилаштва БиХ достављено предсједнику ПДП-а Браниславу Бореновићу, наводи се да је донесена наредба о непокретању истраге, јер не постоји сумња да су пријављене особе починиле кривична дјела која им се стављају на терет, пишу „“Независне“.

Додик остали пријављени су  за организовани криминал у вези са кривичним дјелима изборна превара, повреда при гласању, повреда тајности гласања и уништење изборних исправа.

Поред тога, из опозиције су пријавили да је дошло до кршења и Кривичног законика Републике Српске, однсно повреде слободе опредјељења бирача,  злоупотребе бирачког права , повреде тајности гласања,  изборне преваре и уништавања изборних исправа.

Бреновић сматра да је  „ово срамна одлука Тужилаштва БиХ“.

-Још срамније је образложење да Тужилаштво БиХ сматра да, и поред стотина предочених доказа, не постоји основ сумње да су Додик и СНСД починили било које од кривичних дјела изборне преваре, повреде слободе опредјељења бирача, преваре при гласању, повреде тајности гласања и уништења кривичних исправа - казао је Бореновић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана