Тужилаштво о тероризму у Босанској Крупи: Провјеравамо да ли иза нападача стоје екстремне групе

ГС
Тужилаштво о тероризму у Босанској Крупи: Провјеравамо да ли иза нападача стоје екстремне групе

САНСКИ МОСТ - Малољетно лице, које је напало полицајце у Полицијској станици у Босанској Крупи затечено је на мјесту злочина те је ухапшено. Дежурна тужитељка је, уз сагласност, дјело окарактерисала као дјело тероризма, јер се ради о терористичком чину. Незванично мотив је напад на институцију, тј. полицијску станицу као орган с циљем застрашивања становништва.

Истакла је то главна тужитељица Тужилаштво Унско-санског кантона Мерима Мешановић на конференцији за новинаре након напада у којем је малољетник убио једног те ранио другог полицајца.

-Поступајући тужилац је заједно са припадницима сектора крим полиције изашао на мјесто злочина те су извршене увиђајне радње. У истрагу је укључено више агенција и истрага ће се спроводити приоритетно. Након хапшења, извршен је претрес куће. Одузети су предмети који су важни и потребни за даљи кривични поступак. Не можемо говорити о радњама које ћемо додатно подузимати, у циљу заштите истраге. Биће провјерено, поред мотива, да ли је нападач подстрекиван на ово и да ли стоје неке екстремне групе иза њега - рекла је тужитељка, преноси Кликс.

Директор Управе полиције Унско-санског кантона Амел Козлица изразио је жаљење због овог дјела и рекао да малољетник који је извршио овај злочин није био познат полицији.

-Након што сам добио информацију о нападу као директор управе полиције, упућена је јединица за специјалистичку подршку, обавијештено је тужилаштво и формирана је увиђајна екипа. О свему су благовремено упознати министар унутрашњих послова и премијер УСК. Полицијски службеници управе полиције нису имали никаква сазнања нити смо имали пријетње према полицији. Ово малољетно лице од раније нама није било познато - навео је он.

Говорио је и о одређеним мотивима за напад те је нагласио како се не могу износити спекулације.

-Стање безбједности је под контролом. Као што сам навео, одмах смо наредили додатне мјере сигурности. Видите повећано присуство полиције на терену. Мислим да ће се грађани свакако осјећати сигурније. Није утврђено да ли је узвикивао одређене повике или ријечи. Након спроведеног истраживања и саслушавања свједока, ми ћемо изаћи у јавност. Због стања сигурности и даљег спречавања узнемиравања грађана у кантону и граду, нећемо излазити у јавност са шпекулацијама - поручио је.

У нападу на Полицијску станицу у Босанској Крупи убијен је полицајац Огњен Маран из Новог Града, док је тешко рањен његов колега Авдо Хасановић из Босанске Крупе.

Повезани текстови:

Напад на полицијску станицу у Босанској Крупи окарактерисан као тероризам

Градоначелник Босанске Крупе: Шокирани смо, овога код нас никада није било

Хабибија: Ово је аларм

У Босанској Крупи убијен полицајац из Новог Града

 

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана