Тужилаштво неће више да се оглашава о предмету у вези са Шмитом

Срна
Тужилаштво неће више да се оглашава о предмету у вези са Шмитом

САРАЈЕВО - Тужилаштво БиХ саопштило је да се неће више оглашавати у вези са предметом који се односи на Кристијана Шмита, а за који су раније објавили да је додијељен у рад тужиоцу.

"Нећемо се више оглашавати о наведеном", наводи се у одговору на упит Срне да ли ова правосудна институција води истрагу против Шмита, испитује истинитост информација и шта ће предузети.

Министар безбједности у Савјету министара Ненад Нешићу рекао је раније Срни да чека одговор Тужилаштва, које је на основу информација које су му достављане о Шмиту дужно да све испита, утврди истинитост и у складу са тим поднесе оптужницу.

Срна незванично сазнаје да је група правника из Републике Српске спремна да састави кривичну пријаву против Шмита.

Из Тужилаштва БиХ раније су навели да су "прије више од мјесец дана примили акт Агенције за истраге и заштиту /Сипа/ БиХ, који је путем ЦМС система додијељен у рад тужиоцу".

Сипа је доставила Тужилаштву БиХ обједињене провјере ове агенције, Дирекције за координацију полицијских тијела, Службе за послове са странцима и Граничне полиције БиХ које су прикупили на основу захтјева министра безбједности Ненада Нешића.

Нешић је 16. октобра предао Тужилаштву БиХ документацију које су му доставиле безбједносне агенције у саставу Министарства у вези са лажним представљањем Шмита и незаконитим уношењем оружја у БиХ.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана