Тужилаштво: Кавазовић може бити пријављен истражним органима

Срна
Тужилаштво: Кавазовић може бити пријављен истражним органима

САРАЈЕВО - Поглавар Исламске заједнице у БиХ Хусеин Кавазовић може бити пријављен истражним органима због своје изјаве "земљу треба бранити оружјем, ако институције БиХ падну", речено је Срни у Тужилаштву БиХ.

-Све особе и грађани који сматрају да у дјелима одређених особа има елемената кривичних дјела могу то пријавити надлежним агенцијама и институцијама за провођење закона- наводи се у одговору Тужилаштва БиХ на питање Срне да ли у Кавазовићевим изјавама има кривичне одговорности.
Скандалозна изјава Кавазовића наишла је на жестоке реакције званичника Републике Српске, а реаговао је и Хрватски народни сабор који је обраћање поглавара Исламске заједнице у БиХ окарактерисао као позив на рат, те је због тога затражено извињење.
Кавазовић је за МТВ "Игман" изјавио да је "данашња борба у институцијама БиХ" и да се не смије дозволити да се оне руинирају.
-Морамо показати да смо на све начине спремни да бранимо институције БиХ, а ако оне падну, а имали смо то 1992. године, морамо бити спремни бранити ову земљу и оружјем - додао је Кавазовић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана