Тужилаштво БиХ отворило предмет о транспарентима са увредљивим порукама Србима, сарајевска полиција не види ништа спорно

Срна
Тужилаштво БиХ отворило предмет о транспарентима са увредљивим порукама Србима, сарајевска полиција не види ништа спорно

САРАЈЕВО - Тужилаштво БиХ отворило је предмет о транспарентима са увредљивим порукама Србима који су били истакнути у близини зграде Суда и ове правосудне установе у Сарајеву, речено је Срни у Тужилаштву БиХ.

"У вези са информацијама које су се појавиле у медијима, отворен је предмет и дат је у рад код поступајућег тужиоца, који ће се одредити о даљим активностима, те утврдити постоји ли у томе елементи кривичног дјела изазивања националне, расне и вјерске мржње, раздора и нетрпељивости из члана 145 а Кривичног закона БиХ", навели су из Тужилаштва БиХ.

Кантонални тужилац у Сарајеву одлучио је да у случају постављања транспарената са увредљивим порукама Србима код Суда и Тужилаштва БиХ у Сарајеву нема елемената кривичног дјела, речено је Срни у Министарству унутрашњих послова (МУП) Кантона Сарајево.

Портпарол кантоналног МУП Мерсиха Новалић рекла је да је полицијска патрола синоћ на огради приватне куће у Улици Кемала Демировића уочила транспарент, о чему су обавијестили руководиоца смјене.

– Након тога су обавили разговор са власницом куће на чијој огради се налазио транспарент, која је рекла да јој није познато ко га је поставио. Обавијештен је дежурни тужилац, која је наложила да се састави забиљешка, да транспарент буде уклоњен и да у овоме нема елемената кривичног дјела – навела је Новалићева.

Она је нагласила да је након тога власница куће у присуству полиције уклонила транспарент.

Код Суда и Тужилаштва БиХ у Сарајеву синоћ су окачени транспаренти са увредљивим порукама Србима – "Сљедећи пут нећете морати лагати да смо вас отјерали из Сарајева и околине" и "Четници су највеће кукавице".

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана