Туча политичара у сарајевском хотелу: Посланик ударао савјетника премијера

ГС
Туча политичара у сарајевском хотелу: Посланик ударао савјетника премијера

САРАЈЕВО - У сарајевском хотелу „Холидеј” јутрос је дошло до сукоба федералног посланика и савјетника премијера УСК након чега је савјетник завршио у болници, али му нису консатстоване повреде.

Предсједник Народа и праве Унско-санског кантона и посланик те странке у Парламенту ФБиХ  Халил Бајрамовић физички се обрачуно са савјетником премијера УСК Сулејманом Самарџићем, који је члан НЕС-а, пише Кликс.

Премијер УСК Мустафа Ружнић рекао је за овај портал да је био у приземљу хотела док се сукоб одвијао. Према његовим ријечима Бајрамовић срео Самарџића у хотелу испред лифта приликом чега га је наводно ударио три пута.

Самарџић је затражио љекарски преглед те је одвезен у Дом здравља у Сарајево гдје му, незванично сазнаје КЛикс, нису утврђене повреде.

Портпаролка МУП-а Кантона Сарајево је потврдила да је полиција запримила дојаву јутрос у 9.30 часова, а према којој је једну мушку особу напала друга њему позната мушка особа.

На питање шта може бити мотив сукоба, Ружнић је истакао да  је Бајрамовић и раније јавно пријетио батинама због губитка власти у УСК.

-Сви ми знамо у Крајини ко је он - рекао је Ружнић.

Бајрамовић је прошле године осуђиван због обмане при давању кредита, а према првостепеној пресуди је добио чак три године затвора.

У УСК ових дана је прилично узаврело с обзиром на то да је у току финализирање формирања власти. Једна од опција за формирање већине били су СДА, ДФ, НС, ПОМАК и дио НиП-а, међутим ситуација се промијенила па је сада чврстој већини најближа коалиција СДА, ДФ, НиП, НЕС.

Занимљиво је да је управо Бајрамовић био онај дио НиП-а који је желио у власт у УСК упркос томе што није било сагласности за такву коалицију из централе странке.

Јуче је у Сарајеву одржан састанак у Предсједништву БиХ управо због формирања власти у УСК, приликом чега је учвршћена коалиција у којој није НиП, односно споразум су потписали СДА, ДФ и НЕС, које припада и Ружнићев савјетник.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана