Трзавице у владајућој коалицији: Стевандић одговорио на Додикове оптужбе

В.К.С.
Трзавице у владајућој коалицији: Стевандић одговорио на Додикове оптужбе

БАЊАЛУКА – Наш слоган „Бањалука без блокада“ је суштински важан за Бањалуку јер она може да живи без блокада, а са њима ће да тавори. Овај слоган је важнији за послије избора него за изборе, рекао је предсједник Уједињене Српске Ненад Стевандић у првој реакцији након што је јуче из врха СНСД-а поручено да већина из коалиције није подржала њиховог Николу Шобота за градоначелника.

- Ми смо као странка остварили раст. Тако гдје смо ми подржали СНСД, ту су и добили градоначелнике. У Бањалуци се то није десило, али наши гласови нису одлучивали о градоначелнику, већ други фактори тако да не видим да су било каквом аналитиком могли доћи до закључка да је Никола Шобот изгубио ради нас, СП-а и ДЕМОС-а – казао је Стевандић за „Глас“. 

На питање због чега је изгубио, каже да „није имао кандидата за градоначелника, па се и не бави том аналитиком“. 

- Али знам да није изгубио ради нас. Наши кандидати нису подржали никога. Нити су радили против Шобота тако да је њихова слободна воља одлучивала за кога ће. Можемо да претпоставимо да су били подијељени, али да су сви гласали за Драшка Станивуковића је бесмислено – рекао је Стевандић који сматра да је параноична конструкција да ће ово да се одрази на коалицију на републичком нивоу. 

Лидер СНСД-а Милорад Додик је синоћ, послије састанка са члановима Градског одбора Бањалука, најавио да ће сви кандидати за одборнике потписати оставке, а да ће он лично изабрати 11 људи који ће ући у градску Скупштину.

Додик је нагласио да Никола Шобот није имао искрену подршку коалиционих партнера у трци за градоначелника Бањалуке и да број гласова које је добио одговара збиру гласова СНСД-а и СПС-а, јединог коалиционог партнера који је отворено пружио подршку Шоботу.

- Ви знате да је господин Стевандић рекао – Бањалука без блокада. То је његов избор, а није мој, јер ми нисмо блокирали ни прошли пут. Ја ћу се захвалити свим нашим коалиционим партнерима. То је њихов избор, а да ли је био прави, то је на њима да одлуче. Ми никога нећемо мољакати - поручио је Додик послије састанка.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана