Тривићева: Одлука ЦИК-а потврда оног што смо видјели у изборној ноћи

ГС
Foto: В. Трипић

БАЊАЛУКА – Нерегуларности и материјални докази и пријаве довели су до овакве одлуке Централне изборне комисије (ЦИК) БиХ, навела је кандидаткиња ПДП-а за предсједницу Српске Јелена Тривић реагујући је на данашњу одлуку ЦИК БиХ.

ЦИК је на данашњој сједници одлучио да се поново броје гласачки листићи за предсједника Републике Српске. 

-Данашња одлука ЦИК потврда је оног што се знало и видјело још у изборној ноћи, а то је да је режим Милорада Додика организовано прекрајао изборну вољу и то не само за ниво предсједника Републике, него на свим нивоима. Толико нерегуларности,  материјалних доказа и пријава, довело је до овакве одлуке ЦИК-а - навела је Тривићева.

Како је додала „треба истаћи да су сви они који су учествовали у организованој изборној пљачки и крађи народне воље чинили кривично дјело, како извршиоци тако и њихови налогодавци и да ће правда бити задовољена тек када се сви они пресуде и када им се одреде драконске казне“.

-То ће бити једини гарант да ћемо у будућности дочекати оно што је наше уставно право, а то су фер и поштени избори. Очекујем и брз рад правосуђа, докази већ постоје - закључила је Тривићева.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана