Тривићева најавила кривичну пријаву против Зоре Видовић

Срна
Тривићева најавила кривичну пријаву против Зоре Видовић

Предсједник Народног фронта Јелена Тривић рекла је да ће данас Окружном јавном тужилаштву Бањалука предати кривичну пријаву против министра финансија Републике Српске Зоре Видовић због, како тврди, постојања основане сумње да је злоупотребила службени положај.

Тривићева тврди да је Видовићева "омогућила противправно прибављање имовинске користи фирми `Проинтер`, која има закључен уговор са Владом Српске о надзору приређивача игара на срећу".

"Тај посао Српску и њене грађане кошта 15 милиона КМ годишње, а уговор је потписан на 10 година", рекла је Тривићева новинарима.

Она је навела да је Видовићева поступила према захтјеву "Проинтера", који је, како каже, од Министарства финансија тражио да се због ванредних околности - инфлације повећа накнада по апарату са 40 КМ на 50 КМ, те додала да "инфлација није ванредна околност".

Тривићева је рекла да данас није успјела да преда пријаву Окружном јавном тужилаштву Бањалука, јер, како је навела, административни радници не примају пријаве, те ће, како је најавила, то учинити поштом.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана