Тривићева и званично ушла у изборну трку: Идем да побиједим у Бањалуци

ГС
Тривићева и званично ушла у изборну трку: Идем да побиједим у Бањалуци

Јелена Тривић, предсједница Народног фронта, казала је да ће она бити кандидат ове странке за градоначелника Бањалуке и да ће њена кандидатура бити потврђена ускоро, након сједнице Градског одбора странке.

"Идем да побиједим у Бањалуци, нећу да препустим градоначелника СНДС-овим кандидатима, Влади Ђајићу, Срђану Амиџићу или Драшку Станивуковићу", поручила је Тривићева.

Предсједница Народног фронта нагласила је да ће ова странка предложити кандидата за начелника/градоначелника у седам или осам локалних заједница у Српској, укључујући и Бањалуку.

Истакла је да је циљ да опозиција има што више заједничких кандидата.

"Лично би ми пријало да добијем подршку других опозиционих странака за кандидатуру. За нас Станивуковић није кандидат опозиције. Али не мислим да то може пореметити односе у опозицији у другим мјестима", навела је она, те додала ће партија на чијем је челу имати своје кандидате, поред Бањалуке, и у Градишци, Братунцу, Шипову, Језеру, Вишеграду, Осмаци, преносе Независне.

Милан Миличевић, предсједник СДС-а, рекао је да они још увијек нису донијели одлуку како ће наступити у Бањалуци, али да ће најјача опозициона странка имати своје кандидате у 90 одсто општина и градова у Српској.

"Наравно, није циљ само побиједити на изборима, већ и освојити већину у скупштинама", казао је он.

На питање да ли вјерује да би неслагање у Бањалуци могло да утиче на ситуацију у цјелокупној Републици за опозицију, он је рекао да не вјерује у то и да нема разлога за исто.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана