Тривић: Спремна сам да се супротставим, изађем и побиједим два кандидата режима

ГС
Тривић: Спремна сам да се супротставим, изађем и побиједим два кандидата режима

Гостујући у програму БХТ, предсједница Народног фронта Јелена Тривић говорила је о европском путу БиХ и отпочињању преговора, при чему је нагласила да датум отпочињања преговора још није добијен, па се не може знати колико ће преговори трајати.

Ово је геополитичка одлука Европске уније, није плод наших резултата и у том свјетлу посматрам тај процес. Надам се да ће у неком будућем периоду ЕУ заиста мјерити испуњеност критеријума по питању владавине права, борбе против корупције и изборног законодавства, изјавила је Тривићева.

Изборни закон

Дотакла се и теме измјене изборног закона при чему је нагласила да није оптимиста да ће доћи до измјена изборних правила, али да ће Народни фронт каква год буду правила учествовати на изборима.

-Када не учествујете, немате се чему надати, ми ћемо се борити. Неки други одлучују о измјени изборних правила, а три мјесеца се није десило ништа – поручила је предсједница НФ.

Комбинаторика у Бањалуци

Поводом изборне комбинаторике у Бањалуци, нагласила је да преговори са другим опозиционим странкама још трају, осим са ПДП, који ће евидентно кандидовати Станивуковића, да је Народни фронт донио своје одлуке, али да не излази у јавност док се не направе одређени договори са другим искреним опозиционим снагама.

–Спремна сам да се супротставим, изађем и побиједим два кандидата режима, Станивуковића и формалног кандидата СНСД. Мислим да имам политички капацитет за ту политичку утакмицу. Очекујем подршку СДС, Листе за правду и ред, Покрета Бањалука зове, али и угледних појединаца који се дуго година боре против режима Милорада Додика – нагласила је Тривићева.

Радојичић се није оградио од политике СНСД

Говорећи о потенцијалном повратку Игора Радојичића на политичку сцену, Тривићева је нагласила да се он у досадашњем раду никада није оградио од политика СНСД, те да уколико се врати морамо прво да погледамо профил те нове странке, па да коментаришемо. За сада, додаје она, све је на нивоу хипотетичког.

-Народни фронт и ја смо се јасно одреди спрам негативних појава у друштву, да ли сте за или против корупције, бахатости, свега негативног што је СНСД посијао као лошу матрицу политичког дјеловања. Ми смо се јасно и врло прецизно одредили да будемо против свега тога – закључила је Тривићева, преноси Српскаинфо.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана