Тривић: Очекујем подршку симпатизера ПДП! Бореновић: Јелена наставља да усрећује Додика!

ГС
Тривић: Очекујем подршку симпатизера ПДП! Бореновић: Јелена наставља да усрећује Додика!

Хоће ли доћи до цијепања ПДП у Бањалуци на овогодишњим локалним изборима - тема је коју је покренула предсједница Народног фронта Јелена Тривић која сматра да је овакав сценарио могућ.

Тривићева је одговарајући на питање о сарадњи унутар опозиције за овогодишње локалне изборе поновила свој став како НФ неће подржати кандидатуру Драшка Станивуковића у Бањалуци.

Постоје општине, рекла је она, о којима треба водити разговоре, али и да има оних у којима је све апсолутно јасно и гдје ће кандидати бити заједнички.

– Али, не и са ПДП у Бањалуци. Нема односа са ПДП у Бањалуци, зато што ми не можемо рећи само је Драшко Станивуковић у ПДП. Драшко има подршку руководства ПДП. Нико се јавно од њега није оградио. Али, то не значи да ће обично чланство ПДП и симпатизери гласати за Драшка, зато што им то каже руководство странке или било ко из ПДП. Јер, ако се кандидујем, очекујем подршку и симпатизера ПДП – рекла је Тривићева, преноси СрпскаИнфо.

Тиме отворила спекулације да је, након што су ту странку раније напустили поједини одборници и чланови, који су прешли у Народни фронт, могуће да дође до новог цијепања ПДП у највећем граду Српске.

Предсједник ПДП, Бранислав Бореновић поручио је да Тривићева уноси нетрепељивост унутар опозиције и тиме “усрећује” лидера СНСД, Милорада Додика.

– Видим, Тривићева наставља да усрећује Додиков режим јавно уносећи нетрпељивост унутар опозиције, из чега се види њена велика оптерећеност бившом странком која јој је све дала у политичком смислу. Умјесто неких политикантских најава и лицитирања именима, ипак, је коректније и озбиљније да сачекамо конкретне кандидатуре – рекао је кратко Бореновић.

Градоначелник Бањалуке и предсједник Градског одбора ПДП Бањалука, Драшко Станивуковић није желио да коментарише изјаву Тривићеве.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана