Тривић након састанка: Влада је схватила да смо у проблему

Маријана Миљић Бјеловук
Foto: Д. Поздеровић

БАЊАЛУКА - У наредних неколико дана послодавци ће заједно са Владом Републике Српске покушати да нађу начин како да помогну оним фирмама које су у проблему због раста минималца за 200 КМ.

Рекао је ово за "Глас Српске" предсједник Уније послодаваца Републике Српске Саша Тривић након састанка који је данас одржан у Палати Републике Српске.

Састанку су поред предсједника Српске Милорада Додика, присуствовали премијер Српске Радован Вишковић и министри у Влади.

- Почели смо разговарати и размјењивати информације. Влада је схватила да имамо проблем. Имамо пуно фирми које су у проблему због раста минималца. Свако има своју причу, на крају ће Влада одлучити коме ће и на који начин помоћи - поручио је Тривић за "Глас Српске".

Нагласио је да је за пословну заједницу велики напредак да су почели разговори о проблемима које је проузроковао раст најниже плате.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

Привредници на састанку код Додика: Да ли ће доћи до новог договора о минималцу? (ФОТО)

Подсјећамо, представници Уније послодаваца РС и Привредне коморе данас су се састали са руководством Републике Српске у Палати предсједника у Бањалуци, а тема састанка је висина минималне плате у РС.

Састанку присуствују предсједник РС Милорад Додик, премијер Радован Вишковић, министарка финансија Зора Видовић, привреде и предузетништва Војин Митровић, рада и борачко-инвалидске заштите Данијел Егић и представници Уније послодаваца и Коморе, Саша Тривић и Перо Ћорић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана