Тривић: Без енергетске ефикасности и нове опреме нема успјешног бизниса

Срна
Тривић: Без енергетске ефикасности и нове опреме нема успјешног бизниса

БАЊАЛУКА - Без рада на енергетској ефикасности, промјени технологије и увођењу нове опреме, бизнис послодаваца у Републици Српској неће имати будућност, рекао је предсједник Уније удружења послодаваца Српске Саша Тривић.

Тривић је навео да је највећи проблем енергетска неефикасност привреде, те је нагласио да сада, када се прилази тржишним цијенама електричне енергије, предузећа из Српске постају неконкурентна.

"Имамо доста предузећа која имају високо учешће електричне енергије у финалном производу и они губе тржиште и због тога смо и предлагали да се не повећава цијена електричне енергије", рекао је Тривић данас новинарима у Бањалуци, гдје се одржава "Бањалука енергетски форум - уштедимо енергију".

На форуму ће бити представљени начини финансирања изградње соларних панела у компанији и нова технолошка рјешења у области соларне енергије.

Скупу присуствује више од 300 учесника, укључујући регионалне произвођаче из области обновљивих извора енергије и енергетске ефикасности, потенцијалне кориснике, односно компаније, представнике Владе Српске, ЕУ, банкарског сектора и међународних организација.

Скуп организује Унија послодаваца Републике Српске у сарадњи са Министарством привреде и предузетништва.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана