Тренутне политике гурају Мостар у даљу подјелу

Срна
Тренутне политике гурају Мостар у даљу подјелу

МОСТАР - Замјеник предсједника Градског вијећа Мостара Велибор Миливојевић рекао је да је жалосно што га нико из Градске управе није позвао након напада на српску дјецу у насељу Баћевићи, истичући да политике које креирају будућност Мостара воде у даљу подјелу града.

Миливојевић је синоћ и јутрос посјетио мјештане Баћевића, разговарао са родитељима дјеце која су нападнута на игралишту, те им пружио подршку.

Он је најавио да ће прилазни путеви насељу Баћевићи за неколико дана бити покривени видео-надзором.

"Упркос одређеном страху, ми ћемо ово игралиште напунити дјецом и омладином и послати поруку како ми нашу дјецу одгајамо, а нека се други запитају како одгајају своју дјецу. Испружена рука је једини начин како у Мостару можемо да живимо", рекао је Миливојевић.

Он је навео да је жалосно да се овакве ствари и пропагирање фашизма дешава у 21. вијеку.

"Сви смо најосјетљивији на дјецу, а овдје имамо застрашивање и напад на српску дјецу пред њиховим кућама. Паушалне изјаве осуда значе и добро су дошле, али оне саме по себи неће много допринијети", указао је Миливојевић.

Свједок инцидента у Мостару: Режали су као пси и вриштали на српску дјецу

Он је нагласио да је најважније да институције коначно пронађу и казне починиоце.

"То би била права порука. Вријеме је да се направи отклон од мрачних идеологија", поручио је Миливојевић.

Он је навео да постоје докази који могу довести до починилаца и да се врло лако може доћи до оних који су узнемиравали мјештане Баћевића.

"И до сада су врло опасне поруке остављане на српским гробљима, нападане цркве, нападане куће и имовина, а, нажалост, ниједан случај није ријешен. Такво поступање је порука нападачима и изгредницима да то чине и даље", додао је Миливојевић.

Он је истакао да се у Мостару ствари покушавају гурати под тепих.

"У Мостару се много шта ставља под тепих и покушава да од Мостара, који је називан градом случајем, направи град узор. Мостар јесте лијеп и перспективан град, али, нажалост, политике које креирају будућност овога града воде у даљу подјелу града. Мене нико из Градске управе није позвао. То је то жалосно", рекао је Миливојевић.

Он је додао да је за то да се подржи сваки човјек и покуша ријешити сваки проблем.

"Друштво у цјелости је заказало чим дозвољавамо да нам се дјеца одгајају у оваквим идеологијама", додао је Миливојевић.

Напад на српску дјецу у Баћевићима догодио се у четвртак, 22. августа, увече, а из МУП-а Херцеговачко-неретванског кантона данас није било могуће добити нове информације о истрази.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана