Требињски ватрогасци угасили два пожара

Срна
Требињски ватрогасци угасили два пожара

ТРЕБИЊЕ - Требињски ватрогасци угасили су данас послије подне два пожара - шумски који је избио на подручју Драженске горе код Требиња и пожар на кухињском бојлеру у стану у насељу Полиц, спријечивши тако да се прошири на цијели стан, рекао је Срни командир градске Ватрогасне јединице Здравко Кашиковић.

Кашиковић је навео да је шумски пожар избио у неприступачном дијелу шире области која припада будућој слободној зони Требиње, иза Града Сунца и да је то први пожар у овој сезони на подручју Требиња.

Према његовим ријечима, тај пожар је вјероватно изазван људском непажњом, због паљења ватре на отвореном, након чишћења терена од растиња.

Кашиковић је рекао да су требињски ватрогасци непосредно након тога угасили још један пожар у стану у Полицама у којем се због квара електричних инсталација запалио кухињски бојлер.

"Мали бојлер у кухињи се запалио у том стану. Само што смо завршили гашење шумског пожара право смо продужили тамо и у посљедњем тренутку смо угасили пожар на бојлеру и спријечили да се прошири на кухињу и на остатак стана", рекао је Кашиковић и похвалио требињске ватрогасце за успјешан и напоран рад.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана