Требиње: Дјеца стабилног здравственог стања, до сутра на посматрању

ГС
Foto: Илустрација

ТРЕБИЊЕ - Здравствено стање осморо дјеце која су смјештена у Болницу Требиње због знакова тровања је стабилно, али ће до сутра из предострожности бити задржана на посматрању, рекла је начелник Одјељења за педијатрију у требињској болници Љиљана Буха.

„Једно дијете је на малим дозама кисеоника, а дијете које је било на интензивној њези је пребачено на педијатрију јер је боље“, навела је Буха.

Она је истакла да код дјеце нису примијећени знакови погоршања од кад су данас послије подне смјештена на педијатријско одјељење требињске болнице, али да ће до сутра бити под надзором у случају да је инхалација било каквог токсина направила оштећења која се могу јавити након шест до 24 часа.

Буха је додала да ће двоје дјеце вечерас бити пребачено у Подгорицу јер родитељи желе да тамо настави лијечење, с обзиром на то да су у Требиње дошли на дан.

„Дјеца су узраста од пет до осам година и по двоје их је из Подгорице, Херцег Новог и Београда, а једно дијете је из Дервенте“, навела је Буха.

Дјеца су смјештена у Болницу Требиње због знакова тровања инхалационим агенсом, са симптомима кашља и отежаног дисања, након што су боравила у требињском туристичком комплексту Град Сунца, гдје се сумња да да је прекомјерна количина хлора у ваздуху узроковала инцидент на дјечијем језеру, који се догодио због прекида у напајању струјом.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана