Трампова побједа може бити велика шанса за бољу сарадњу Србије и Републике Српске са САД

Танјуг
Трампова побједа може бити велика шанса за бољу сарадњу Србије и Републике Српске са САД

МИЛВОКИ - Предсједник Црквене општине Милвоки Мирослав Јовић изјавио је данас да би евентуална побједа кандидата Републиканске партије Доналда Трампа на предстојећим предсједничким изборима у САД донијела велику шансу за бољу сарадњу Србије и Републике Српске са америчком администрацијом.

- Ништа не може да се деси преко ноћи и ништа не може 100 посто бити добро ни за Србе ни за Американце, али његова (Трампова) побједа дала би нам једну велику шансу за остваривање бољег живота у Америци, бољег живота у свијету, бољу сарадњу између Републике Србије и Републике Српске са америчком администрацијом, рекао је Јовић за Танјуг.

Он је уочи скупа који организују Срби који живе у Милвокију, гдје је у току Републиканска национална конвенција, рекао да свака администрација првенствено гледа на интересе сопствене земље, али и да Срби пуно очекују од наредне америчке администрације.

- Што се тиче наше Србије и Републике Српске, доласком (Трампа) на власт очекујемо другачију спољну политику, која може да донесе цијелом човјечанству мир, договор, и на неки начин добитак, рекао је Јовић.

Навео је да грађани у САД пуно очекују и кад је ријеч о рјешењима питања економије, имиграционе политике и других сфера живота.

Јовић је оцијенио да је атмосфера на конвенцији „најблаже речено, идеална“, иако је Трамп, након што је у суботу у Батлеру у Пенсилванији 20-годишњак пуцао на њега, у Милвоки стигао „помало ненајављен“.

- Али, знајући га, очекивали смо да се појави, рекао је Јовић.

На скупу који организују Срби из Милвокија говориће бивши специјални изасланик предсједника САД за дијалог Београда и Приштине Ричард Гренел, амерички сенатор Род Џонсон, конгресмен и копредсједница српског Кокуса у америчком Конгресу Клаудија Тени и бивши сенатор Род Благојевић.

У Милвокију у америчкој савезној држави Висконсин у понедјељак је почела Републиканска национална конвенција која ће трајати до сутра, када се очекује да Трамп одржи говор.

Конвенција се одржава према утврђеном плану и уз непромијењене безбједносне мјере, упркос пуцњави у суботу на скупу у Пенсилванији, у којој је Трамп био погођен у уво.

Трамп је објавио на друштвеним мрежама да је разматрао могућност одлагања пута у Милвоки за два дана, али је одлучио да неће да дозволи „снајперисти или потенцијалном убици да га присили на промјене у распореду или у било чему другом“.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана