Торбица: Подршка Ћосићу у борби да вечно остане записана истина о страдањима Срба у БиХ

ГС
Foto: Покрет социјалистa

БЕОГРАД - Потпредсједник Покрета социјалиста и народни посланик Бојан Торбица изјавио је да Покрет социјалиста даје пуну подршку Љубиши Ћосићу градоначелнику Источног Сарајева у борби да вечно остане записана истина о страдањима Срба у Сарајеву у БиХ.

„Доста су Срби ћутали о прогонима, убиствима и злочинима који су над њима вршени у три наврата током 20. века. Доста смо зарад суживота затварали очи и ћутали о злочинима извршеним над нашим народом како не бисмо увредили џелате и крвнике, а они уместо да се покају, сваки следећи пут су били све гори, све окрутнији, све крволочнији. Народ који три пута током једног века буде прогањан са родног прага, убијан, клан и бацан у јаме, нема права да ћути.

Знам да градоначелницу Сарајева Бењамину Карић боли истина и да би је најрадије сакрила. Али, не може да сакрије истину о онима који су држали 211 концентрационих логора на територији града Сарајева. Стварање приватних затвора у којима су почињена најгора злодела мучења, групна силовања, убиства цивила искључиво српске националности. Не може градоначелница Сарајева да забашури истину о постојању злогласног логора Силос, логора у магацинима касарне „Крупа“.

Када на све то додамо и 157.000 прогнаних Срба са територије града Сарајева нема те хашке пресуде која ће са крвавих руку армије Босне и Херцеговине спрати срамоту и злочин.

Може Бењамина Карић да поднесе стотине и хиљаде кривичних пријава, али часне и честите људе попут Љубише Ћосића неће ућуткати, као што неће ућуткати нити једног Србина.

Доста смо ми ћутали и крили своје жртве и ране како би убице Срба биле задовољне.

Коме још није јасно зашто је српски свет нужан и неопходан“, изјавио је потпредседник Покрета социјалиста Бојан Торбица.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана