Тодоровић: Признање свих жртава је услов за помирење у БиХ

Г.С.
Тодоровић: Признање свих жртава је услов за помирење у БиХ

БАЊАЛУКА - Посланик СП-а у Народној скупштини Републике Српске Срђан Тодоровић сматра да је у БиХ потребно да се признају све жртве, да је то услов за помирење, а не да се промовише политика у којој су жртве у протеклом рату биле само на једној страни.

Тодоровић, коментаришући наводе специјалног представника ЕУ у БиХ Јохана Сатлера да "након толике нехуманости која се догодила у Сребреници, разумљиво да ријечи као што је помирење звуче испразно или чак увредљиво за жртве", жели да вјерује да је то погрешна интерпретација или да није тако речено.

"Не могу да вјерујем да дипломата тог нивоа овако нешто може да каже. Без помирења нема нормалног живота у БиХ", рекао је Тодоровић Срни.

Према његовим ријечима, све жртве у БиХ су једнако битне и свима треба на једнак начин одати почаст.

"Жртве се не смију заборавити и они који су одговорни за сваку жртву треба да одговарају са свих страна, не само са српске, већ и бошњачке и хрватске. То је једини начин да се дође до помирења у БиХ", навео је он.

Када је ријеч о изјави новинара БХРТ-а Елвира Буцала, који је ћирилицу назвао "хијероглифима" и благој реакцији из Делегације ЕУ, Тодоровић сматра да је већ годинама јасна уређивачка политика овог сервиса која је једнострана и потпуно наклоњена неким бошњачким политичким ставовима у БиХ.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана