Тодоровић: Кап је прелила чашу - Српска не може назад

Срна
Тодоровић: Кап је прелила чашу - Српска не може назад

БАЊАЛУКА - Посланик Социјалистичке партије Срђан Тодоровић рекао је током дискусије на посебној сједници Народне скупштине Републике Српске о Приједлогу закона о непримјењивању одлука Уставног суда БиХ, да је измјена правила по којем ради овај суд кап која је прелила чашу, али и додао да је Република Српска пред црвеном линијом и да не може назад.

-Потпуно је јасно да ће доносити одлуке које су на штету српског народа. Оваквим начином дјеловања Уставног суда подривају се темељи на којима је БиХ, односно Дејтонски мировни споразум са свим механизмима заштите конститутивних народа - рекао је Тодоровић.

Он је рекао да очекује јединство свих народних посланика када је ријеч о Приједлогу закона о непримјењивању одлука Уставног суда БиХ.

-Ми бранимо овдје све што је створено с Републиком Српском и вреднујемо све жртве које су пале за Републику Српску. Бранимо Дејтонски мировни споразум и БиХ са два ентитета и три конститутивна народа. Забринути смо за своју сигурност у БиХ  нагласио је Тодоровић.
 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана