Тодоровић: Дан српског јединства као симбол вјечне тежње за слободом

ГС
Тодоровић: Дан српског јединства као симбол вјечне тежње за слободом

Потпредсједник Социјалистичке партије и предсједник Клуба посланика СП у Народној скупштини Српске Срђан Тодоровић упутио је честитку свим грађанима Републике Српске и свим Србима широм свијета поводом Дана српског јединства и годишњице пробоја Солунског фронта.

Српски народ са обје стране Дрине, али и широм свијета, слави празник који је симбол наше вјечне тежње за слободом и очувањем јединственог националног идентитета, традиције, културе. Република Српска и Србија обиљежавају овај датум поносне на српско име, историју и претке – истакао је Тодоровић.

Дан српског јединства, слободе и националне заставе успостављен је са жељом да се српска тробојка поносно вијори као вјечни симбол српског јединства.

– Истакнимо српску заставу, поштујући и уважавајући све друге. То је израз слободе – највише вриједности сваког народа и покажимо како се слобода чува, а јединство његује. Покажимо да смо достојни херојске српске историје и спремни да јачањем националне свијести сложно градимо бољу Републику Српску и Србију – поручио је Тодоровић.

Дан српског јединства, слободе и националне заставе велики је дан за Републику Српску и Србију и за цјелокупни српски народ, јер нема виших и важнијих вриједности од јединства нашег народа и слободе.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана