Тешке ријечи на састанку у Коњицу, Додик поручио Хелезу да не пријети

ГС
Тешке ријечи на састанку у Коњицу, Додик поручио Хелезу да не пријети

КОЊИЦ - На састанку представника странака које чине власт на нивоу БиХ, који се одржава у Коњицу, пале су тешке ријечи, јављају медији у ФБиХ.

Према њиховим сазнањима, предсједник Републике Српске и лидер СНСД МИлорад Додик поручио је Зукану Хелезу да се уздржи од пријетњи, након чега га је министар одбране у Савјету министара БиХ назвао мајмуном.

Ни Додик му није остао дужан, па су услиједиле псовке, а Додик је потом позвао на смиривање тензија и присутнима поручио да нема потребе плашити народ.

Хелез се, наводе извинио и рекао да то њему није својствено, а онда се и Додик извинуо.

На крају су се смириле тензије с обје стране.

Зукан Хелез саопштио је јуче да се посљедњим одлукама Народне скупштине Републике Српске „врши директан удар на Устав БиХ и Дејтонски мировни споразум“.

Скупштина је усвојила републички Закон о непримјењивању одлука Уставног суда БиХ на територији Српске, на шта је Хелез поручио да “као одговоран човјек, као неко ко воли и живи ову земљу, и на крају као министар одбране државе БиХ“, увјерава да неће „остати нијеми на сецесионистичка дивљања мањег бх. ентитета предвођена његовим предсједником“.

Навео је да постоје два плана за рјешење садашње ситуације.

О одлукама НСРС по питању нелегалног дјеловања Уставног суда БиХ, Додик данас у Коњицу упознаје и лидере странака које чине власт на нивоу БиХ.

Поручује да Република Српска неће стати на овоме и одлуке Уставног суда БиХ у Републици Српској неће се примјењивати све док Парламентарна скупштина БиХ не донесе Закон о Уставном суду БиХ.

 

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана