Тегелтија са Хилберсом и Давидсом: Мјере које је спроводила БиХ су добар одговор на први талас кризе

Срна
Foto: Срна

САРАЈЕВО- Предсједавајући Савјета министара Зоран Тегелтија и извршни директори који заступају БиХ у Међународном монетарном фонду /ММФ/ и Свјетској банци Пол Хилберс и Коен Давидс заједнички су данас констатовали да су мјере које су до сада спроводиле власти у БиХ биле добар одговор на први талас кризе.

"Заједнички је констатовано да инфлаторни притисак и енергетска криза који су захватили готово све европске земље, па тако и БиХ, захтијевају хитну реакцију и ефикасне политике које ће бити подршка грађанима у очувању достигнутог нивоа животног стандарда", саопштено је из Савјета министара.

Тегелтија је данас у Сарајеву захвалио саговорницима на подршци коју ММФ и Свјетска банка пружају БиХ, а нарочито за подршку у вријеме пандемије вируса корона.

Хилберс и Давидс су изразили задовољство досадашњом реализацијом пројеката и политика који су спровођени уз подршку ММФ-а и Свјетске банке, најављујући подршку властима у БиХ у реализацији потребних структуралних реформи и у наредном периоду.

Током састанка је било ријечи и о спровођењу реформских мјера у складу са уставним надлежностима свих нивоа власти у БиХ ради оснаживања привредних активности, те о даљој изградњи инфраструктуре и привлачењу инвестиција.

Тегелтија је са саговорницима разговарао о тренутним и будућим активностима ових међународних финансијских организација у БиХ.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана