Тегелтија преузео дужност директора УИО: Циљ повећање прихода

ГС
Foto: Дражан Поздеровић

БАЊАЛУКА - Зоран Тегелтија, досадашњи министар финансија и трезора БиХ преузео је од Мира Џакуле дужност директора Управе за индиректно опорезивање (УИО).

Приликом примопредаје, Џакула је рекао да је Тегелтија упознат са стањем у УИО те да очекује да стање у УИО буде само боље.

Напоменуо је на мјесто директора дошао 2011. године те да је те године наплаћено 336 милиона КМ у односу на прошлу годину те да се тако наставило и у будуће.

-Обезбиједили смо фискалну стабилност БиХ – истакао је Џакула.

Тегелтија рекао је да долази у институцију која је од изузетне важности те да има само два циља и то да се повећа укупан износ прихода и други циљ је бољи однос са грађанима и привредом.

-Потребно је направити много ствари и неке ствари треба промјенити. За 20 година постојања УИО је имала два директора и морају да се изврше и кадровске промјене и техничке - рекао је Тегелтија додајући да ће од Савјета министара БиХ тражити да се омогући запошљавање младих људи и са факултета.

Он је рекао да се нада да ће управа бити боља у наредној години.

Одговарајући на питање о корупционим аферама у УИО Џакула је рекао да није на директору да се бави тиме те да УИО сарађује и да је поднијела више од хиљаду кривичних пријава.

Говорећи о пословном простору који УИО планира набавити, Џакула је рекао да то питање јавност доживљава као политичко те да је УИО набавила просторе у Тузли, Мостару и Сарајеву те да још од 2007. године ради се на набавци сједишта УИО. Нагласио је да се УИО од 2007. године обраћала свим градоначелницима Бањалуке да се пронађе парцела да се гради згради али да од актуелног градоначелника нису добили ни одговор.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана