Тадић: Шта се десило да "четници са брда" постану "драге комшије"?

Срна
Foto: ГС

Правник Огњен Тадић истакао је да су становници федералног Сарајева три деценије описивали своје комшије из Источног Сарајева као "четнике са брда", те упитао шта се сада десило па су их завољели и брине их што је предсједник Српске Милорад Додик против да сједиште дијела Суда БиХ у Источном Сарајеву.

"Срби из Источног Сарајева су `четници са брда` који су `у опсади држали град`. Тако три деценије становници федералног Сарајева описују своје комшије. Шта се сада десило, па су завољели своје комшије у Источном Сарајеву и брине их што је Додик против сједиште дијела Суда БиХ у Источном Сарајвеу?!", написао је Тадић на "Иксу".

Медији у ФБиХ пишу да "Срби у Источном Сарајеву из визуре Додика и СНСД-а служе за дизање тензије, али да ипак нису довољно добри за сједиште институција БиХ".

Додик је јуче рекао да сједиште апелационог одјељења Суда БиХ треба да буде у Бањалуци, а не у Источном Сарајеву, јер је чињеница да су судије тог суда под директним утицајем неколико страних амбасада у Сарајеву.

Додик, који је и предсједник СНСД-а, рекао је да је првобитно било одређено да сједиште тог суда буде у Мостару, те додао да није у реду да и један и други ниво буду у Федерацији БиХ.

Он је навео да су партнери у власти на заједничком нивоу пристали да сједиште апелационог суда буде у Републици Српској и одмах предложили Источно Сарајево.

"На овај начин покушавају да нама у Српској направе лажни раздор. Нисмо за Источно Сарајево, јер су све те судије под утицајем федералног Сарајева и страних амбасада", рекао је Додик. 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана