Тадић: Спремни су и своју куће да запале само да гори кућа Републике Српске

Срна
Тадић: Спремни су и своју куће да запале само да гори кућа Републике Српске

ИСТОЧНО САРАЈЕВО - Правник Огњен Тадић рекао је да одлуке крњег Уставног суда БиХ о неуставности одлуке Владе Српске о продаји непокретности на Јахорини и Владе ФБиХ о промјени намјене шумског земљишта, показују да су политички фактори из ФБиХ спремни и своју кућу да запале само да гори кућа Републике Српске.

“Предметне одлуке нису спорне само са становишта непоштовања Дејтонског мировног споразума и ометања ентитета у коришћењу њихове имовине, него врло јасно показују да су политички фактори из ФБиХ, који имају ратне циљеве из времена када је један од судија био вршилац дужности предсједника СДА, спремни и своју кућу да запале, само да гори кућа Републике Српске”, рекао је Тадић.

Он је истакао да је то једино објашњење да је, упркос томе што су имали договоре са странцима, донијели одлуке које те договоре суспендују.

Крњи Уставни суд БиХ утврдио је да одлука Владе ФБиХ о промјени намјене шумског земљишта и његовом привременом кориштењу у друге намјене није у складу с Уставом БиХ, а до истог закључка је дошао и када је ријеч о продаји некретнина на Јахорини у Републици Српској, наводећи да је ријеч о “државној имовини”.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана