Тадић: Потврда оптужнице води поткопавању Дејтонског споразума и БиХ

СРНА
Тадић: Потврда оптужнице води поткопавању Дејтонског споразума и БиХ

ИСТОЧНО САРАЈЕВО - Потврђивањем оптужнице против предсједника Републике Српске Милорада Додика и в.д. директора "Службеног гласника Српске" Милоша Лукића странци и политичко Сарајево поткопали су Дејтонски мировни споразум и БиХ до границе рушења, изјавио је Срни правник Огњен Тадић.

Тадић је подсјетио да је прво Кристијан Шмит противдејтонским и противуставним поступком написао одлуку о измјени Кривичног закона БиХ, на шта нема никакво право и што представља кривично дјело.

Потом се у томе придружио директор "Службеног листа БиХ" који је то објавио, каже Тадић и додаје да је онда учешће у свему узео и тужилац, а данас и судија за претходно саслушање.

"У свакој озбиљно држави они би били названи организована криминална група, да не кажем и удружени злочиначки подухват. Срби и Република Српска скоро да нису ни прстом мрднули, а странци и политичко Сарајево сами, до границе рушења поткопаше, Дејтонски мировни споразум и БиХ", рекао је Тадић.

Тадић је навео да је све у вези са подизањем и потврђивањем оптужнице против предсједника Републике Српске и в.д. директора "Службеног гласника Републике" потпуно јасно свакоме ко хоће да буде реалан.

Суд БиХ потврдио је данас оптужницу Тужилаштва БиХ против предсједника Републике Српске Милорада Додика и вршиоца дужности директора "Службеног гласника Српске" Милоша Лукића, потврђено је Срни из Суда БиХ.

Тужилаштво БиХ подигло је оптужницу против Додика и Лукића 11. августа и послало Суду БиХ на потврђивање, а Суд је 18. августа вратио оптужницу Тужилаштву на дораду.

У међувремену, Суд је одбио захтјев Додика за изузећем судије Јасмине Ћосић Дедовић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана