Свjедочења путника о трагедији у Овчар Бањи

ГС
Свjедочења путника о трагедији у Овчар Бањи

ОВЧАР БАЊА- Туристи из Зворника, њих 115, који су аутобусима кренули у посету манастиру Ђунису код Крушевца, зауставили су се у Овчар Бањи. Док су били на пјешачком мосту преко Западне Мораве, сајла је пукла и они су пали у ријеку.

Двије жене су се утопиле, а десет особа је повријеђено. Очевици несреће говорили су за РТС о трагедији и херојима који су спријечили то да број страдалих буде још већи.

Осим полиције која обезбјеђује мјесто несреће, више никога нема у близини висећег моста који се јутрос откачио у Овчар Бањи."Никад нисам нешто овакво доживјела, страшно, не могу ни да причам", рекла је једна од путница.

И Весна Продановић је свједочила овој несрећи. "Кад сам видјела, потрчала сам да зауставим неког – али, како ћемо помоћи и ми ћемо сви отићи. Да ли је могуће да се ово десило. Страхота. Лијепо је отац рекао да се иде помало, али људи су више и кренули, мислим да су оптеретили мост."

Невенка Бошковић је била са возачем када је видјела да су људи почели да падају и почела да дозива у помоћ.

"Да није скочио момак, сигурно би се мајка и младић удавили. Сви смо викали да треба помоћ, а возач и овај момак су их спасили", рекла је Рада Несторовић.

Др Александар Пајковић, директор ДЗ Чачак, рекао је да су екипе чачанске хитне помоћи, екипе из Лучана и Пожеге превезле 10 повријеђених особа у чачанску болницу.

Репортер РТС-а рекао је да код моста нема никаквог упозорења о носивости, или броју људи који могу да буду на мосту у једном тренутку.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана