Шверцовао 11 миграната у „опелу“ па слетио с пута бјежећи од полиције

Танјуг
Шверцовао 11 миграната у „опелу“ па слетио с пута бјежећи од полиције

СКОПЉЕ - Македонска полиција покушала је данас да заустави сумњиво возило на аутопуту А1 од Неготина до Велеса, али возач, за кога се испоставило да је кријумчар избјеглица, покушао је да побјегне и убрзо изгубио контролу над возилом које се преврнуло, при чему су повријеђене четири особе.

Из МУП-а Сјеверне Македоније је потврђено да је 20-ак минута послије поноћи патрола полиције из станице Михајлово покушала да заустави сумњиво возило марке „опел“ којим је, како се испоставило управљао кријумчар избјеглица, преноси портал Плусинфо.мк.

-Возач Ј.З. (27) из Слупчана, општина Липково, лишен је слободе јер је у возилу превозио 11 избјеглица (троје из Индије, пет из Пакистана и троје из Авганистана) - саопштено је из македонског МУП-а.

Ј.З. и три мигранта са тјелесним повредама превезени су у Општу болницу Велес гдје им је пружена лекарска помоћа, а потом је Ј.З. лишен слободе и задржан на даљем поступку у полицијској станици Велес.

- Избјеглице су смјештене у Привремени транзитни центар Винојуг. О догађају је обијавештен јавни тужилац. Након што се предмет у потпуности документује биће му достављен одговарајући поднесак - саопштено је из МУП-а Сјеверне Македоније.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана