Свечану академију поводом 80. рођендана “Гласа” увеличале јавне личности и бројни читаоци (ФОТО)

М.В.
Свечана академија
Foto: Велибор Трипић | Свечана академија

БАЊАЛУКА - Хеј, стари мој, добро се држиш, иако много прошло је. Већ скоро вијек сигурно газиш, а још си увијек прозор у свијет. Сјети се само шта смо све прошли, кад је земља крварила, кад се тресла и стварала...

Стихови су ово пјесме коју је премијерно извео бањалучки кантаутор Мирослав Миро Јањанин на свечаној академији поводом 80 година постојања “Гласа Српске”, а коју је написао и компоновао специјално за овај велики јубилеј.

Велика сала Банског двора – Културног центра у Бањалуци, коју је красила позитивна атмосфера, била је испуњена до посљедњег мјеста, јер су се на свечаност одазвале бројни званичници из политичког, привредног, културног живота Српске, али и вјерни читаоци “Гласа”, због којих је овај лист и успио да прослави пуних осам деценија.

Дио атмосфере и ко је све био на свечаности погледајте у ФОТО ГАЛЕРИЈИ.

 

Све присутне, али и оне поред малих екрана, у почетке настајања “Глас”, његов развојни пут, данашњи рад, али и планове, упознао је документарни филм. Манифестацију је обогатио наступ етно-групе “Траг”, али и умјетнички дио програма познатог глумца Горана Јокића.

Говорници на академији указали су на значај “Гласа”.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана