Свечана сједница парламента Српске, Ана Брнабић ће се обратити посланицима

ГС
Свечана сједница парламента Српске, Ана Брнабић ће се обратити посланицима

БАЊАЛУКА - У Бањалуци ће данас бити одржана свечана сједница Народне скупштине Републике Српске, на којој ће се обратити предсједница Парламента Србије Ана Брнабић.

Прије сједнице предсједник Народне скупштине Републике Српске Ненад Стевандић разговараће са Аном Брнабић.

Након свечане, биће настављена редовна сједница, по чијем окончању ће бити одржана и посебна.

На дневном реду посебне сједнице је Информација о потреби покретања процедуре регулисања односа Републике Српске и Федерације, у складу са Дејтонским споразумом и међународним актима.

Потпредсједница НСРС Ања Љубојевић је подсјетила да је прошле седмице у НСРС усвојена Декларација о заштити националних и политичких права и заједничкој будућности српског народа те да су донесени конкретни закључци.

- Веома је важна сарадња два парламента, Србија има велику традицију парламентаризма, донијела је велики број закона, тако да то искуство можемо искористити и ми у Српској - истакла је за РТРС.

Додала је да је данашње обраћање Ане Брнабић у НСРС наставак сарадње и договора предсједника Српске и Србије, Милорада Додика и Александра Вучића, те да то све представља круну сарадње два парламента.

Она је навела да ће наредно засједање два парламента бити у новембру у Београду.

Говорећи о евентуалној реакцији политичог Сарајева на данашње засједање парламента Српске, Љубојевићева је поручила  да изе Српске долазе само поруке мира.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана