Свадбу претворили у провокацију: Додик осудио понашање у Јањи

ГС
Свадбу претворили у провокацију: Додик осудио понашање у Јањи

БИЈЕЉИНА - Предсједник Републике Српске Милорад Додик рекао је да свадба треба да буде весеље, а не провокација, осудивши такво понашање бошњачке свадбене колоне возила у Јањи.

Додик је истакао да сви имају право на своје слободно окупљање, изражавање, весеље, али ако то подразумијева јавне провокације онда је за сваку осуду, гдје полиција мора да уради свој посао, а тужилаштво да буде веома ригорозно у погледу кажњавања.

- Уколико желе свадбу, онда је требало да воде рачуна о томе да је то весеље, а не да је то провокација. Осuђујем сваку врсту ношења било каквих ратних застава и било какве провокације, рекао је Додик новинарима у Бијељини.

Додик је навео да без обзира ко, било то Срби или Бошњаци, нема право да провоцира.

Удружење ветерана "Гарда Пантери" позвало је данас градоначелника Бијељине Љубишу Петровића да се изјасни о дивљању бошњачке свадбене колоне возила у Јањи и вријеђању српског становништва.

Ријеч је о тридесетак возила која су јуче дошла из правца федералне општине Теочак и цијелим путем кроз Републику Српску вријеђала грађане српске националности, при чему су користили ратне заставе Армије БиХ, а испаљивани су хици из гасних пиштоља у центру Јање, пише Инфо Бијељина.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана