Сутра поново броје гласове са појединих бирачких мјеста у Фочи

Г.С.
Сутра поново броје гласове са појединих бирачких мјеста у Фочи

ФОЧА - Општинска изборна комисија (ОИК) у Фочи, након што је добила наредбу Централне изборне комисије БиХ, сутра ће поново бројати гласове са појединих бирачких мјеста на којима су бирачки одбори направили грешке приликом попуњавања образаца.

ОИК ће обавијестити све политичке субјекте о поновном бројању да би послали своје посматраче, а посебним рјешењем именоваће бирачки одбор који ће извршити бројање, рекао је Срни предсједник ОИК-а Виде Вуковић.

За ниво Парламентарне скупштине БиХ поново ће се бројати гласови са бирачког мјеста Миљевина, на којем су право гласа искористила 532 бирача, а за ниво предсједника Републике Српске са бирачког мјеста Обилићево, гдје је гласало 518 бирача.

За ниво Народне скупштине Републике Српске бројаће се гласачки листићи са пет бирачких мјеста, а то су Пријеђел, Миљевина, Душаново 1А, Душаново 1Б, Душаново 2, на којима је гласао 1.691 грађанин.

За бирачко мјесто Веленићи извршиће се само отварање врећа, без поновног пребројавања гласова.

На 35 редовних бирачких мјеста у Фочи гласало је 9.848 од 16.441 уписаних бирача, односно 59,9 одсто.

За избор српског члана Предсједништва БиХ и предсједника Републике Српске у Фочи највише гласова добили су кандидати СНСД-а Жељка Цвијановић и Милорад Додик.

За Парламентарну скупштину БиХ, СНСД је у Фочи добио 44,33 одсто гласова, испред СДС-а који има 29,23 одсто, док у трци за Народну скупштину Републике Српске тренутно СНСД има 31,45 одсто, а СДС 27,62 одсто гласова.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана