Сутра одлука о новом тендеру, за штампање гласачких листића 250.000 КМ више

Срна
Сутра одлука о новом тендеру, за штампање гласачких листића 250.000 КМ више

САРАЈЕВО - Централна изборна комисија (ЦИК) БиХ усвојила је данас допуне Привременог плана јавних набавки за ову годину којима се за 250.000 КМ повећава износ предвиђен за штампање и паковање гласачких листића.

Одлуку о новом тендеру ЦИК ће донијети на сутрашњој сједници.

-Предвиђено је 1,6 милиона КМ са ПДВ-ом за оквирни споразум, односно закључење уговора за провођење локалних избора у износу од 1,5 милион КМ са ПДВ-ом. Проводиће се преговарачки поступак без објаве обавјештења. Након поступка ће се закључити оквирни споразум са најповољнијим понуђачем на период од двије године - речено је на сједници ЦИК-а.

Предсједник ЦИК-а БиХ Ирена Хаџиабдић подсјетила је да су на првом тендеру 24 компаније преузеле документацију, те да се за 28 дана, колико је био отворен тендер, нико није јавио и да је поступак поништен.

-Чекали смо правоснажност одлуке о поништењу и то је данас. Сутра иде одлука о новом поступку јавне набавке. То ће бити преговарачки поступак без објаве обавјештења који омогућава да можда мало скратимо рок те набавке, на неколико дана. Тај процес почиње сутра и подразумијева да ћемо ићи у преговарачки поступак са свима који нам упуте захтјев, не само са појединим компанијама, циљан - рекла је Хаџиабдићева.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана