Супруга генерала Младића отпутовала у Хаг: Стање и даље озбиљно

ГС
Супруга генерала Младића отпутовала у Хаг: Стање и даље озбиљно

Дарко Младић, син некадашњег команданта Главног штаба Војске Републике Српске, генерала Ратка Младића, рекао је за РТРС да је здравствено стање генерала озбиљно, али не и неизљечиво, уколико добије одговарајућу терапију.

"Јуче поподне смо се кратко чули, нема промјена и даље је доста лоше. Врло кратко смо причали, није имао снаге да више говори, али бар знамо да је жив", рекао је Дарко Младић.

Он је рекао да је његова мајка, а генералова супруга, отпутовала у Хаг и данас би требало да га посјети.

"Обећали су да ће дозволити да мајка дође у затворску болницу и да га посјети. Очекујем да ће се данас видјети, али не знам у које доба дана, пошто је то сад ванредна ситуација. Када иначе одлазимо у посјету то траје од девет до пола пет, али сада, пошто је он у болници, то неће моћи да траје дуго", навео је генералов син.

Он је рекао да се чека генералова здравствена документација, као и термин када љекари из Србије могу да га прегледају, изразивши наду да неће бити бирократских препрека.

"Правиник прописује да уколико генерал сноси трошкове својих љекара, а у овом случају ми сносимо, морају да омогуће приступ. До сада се дешавало да то одуговлаче", рекао је Дарко Младић.

Додао је од извјештаја српских љекара зависи да ли ће тражити лијечење генерала Младића у другој земљи.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана